USL considera ca in listele permanente pot fi inscrise 14,8-14,9 milioane de persoane, in conditiile in care din cifra initiala de 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot se scad 3,5 milioane de persoane cu acte expirate, cu resedinta in strainatate sau cu drepturile electorale interzise.

"Daca plecam de la aceste date (transmise de Guvern, n.r.) vom asista la urmatoarea concluzie: la inceput s-a vehiculat cifra de 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot; daca din ei scadem 3,5 milioane de cetateni care nu au acte de identitate pentru ca au expirat sau pierdut, persoane care au resedinta stabilita in strainatate, sau care au drepturi electorale interzise, ajungem la 14,8-14,9 milioane de persoane care pot fi inscrise in listele electorale permanente", a declarat, luni, presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu.

PDL acuza USL si MAI de frauda: Se vor radia milioane de alegatori

El a precizat ca, in aceste conditii, raportat la cifra de 14,7 milioane de cetateni cu drept de vot care ar trebui sa se regaseasca pe listele electorale permanente, s-au prezentat la vot 8,4 milioane, adica aproximativ 60% din listele electorale permanente, si au votat pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu 7,5 milioane, adica 53% din populatia aflata inregistrata in listele electorale permanente, relateaza MEDIAFAX.

Retail jobs

"De fapt, pentru demitere au votat mai mult de 50% plus unu din cetatenii aflati pe listele electorale permanente, deci mai mult decat necesarul cerut", a spus Nicolaescu.

El a spus ca listele electorale permanente care se intocmesc in Romania pentru cetatenii cu domiciliul in Romania pot cuprinde numai cetateni cu drept de vot din Romania, care au resedinta stabilita in tara, a precizat, luni, presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu.

Basescu: E ilegala eliminarea de pe liste a romanilor din strainatate

"Listele electorale permanente care se intocmesc in Romania pentru cetatenii cu domiciliul in Romania pot cuprinde numai cetateni cu drept de vot cu domiciliul in Romania, care au resedinta stabila in Romania", a spus Nicolaescu.

El a spus ca, in aceste conditii, CC are suficiente informatii ca sa poata sa ia o decizie corecta, legala, care sa dovedeasca faptul ca referendumul a fost desfasurat si organizat potrivit prevederilor legale.

Citeste si:
CCR: Legea care scapă evazioniştii de închisoare se află în dezbatere
CCR: Legea care scapă...

Intrebat ce va face USL daca CC nu va lua in calcul cifrele transmise de Guvern, Nicolaescu a raspuns:

"Din punct de vedere politic, nu cred ca o institutie in Romania nu poate sa nu tina cont de date oficiale si sa nu tina cont de votul cetatenilor. Daca, prin absurd, CC se va pune in afara statului de drept (...) atunci USL va trebui sa faca tot ce depinde din punct de vedere politic ca sa apere votul a 7,5 milioane de cetateni, iar acest lucru il vom decide la vremea respectiva".

Citeste si:
Nicolaescu: Legea preventiei, respinsa prin incalcarea Regulamentului
Nicolaescu: Legea preventiei,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.