Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat, marti, ca Legea preventiei in sanatate a fost respinsa de Comisia de Sanatate prin incalcarea procedurilor parlamentare, afirmand ca amendamentele aduse legii nu au fost supuse dezbaterii asa cum prevedea Regulamentul Camerei Deputatilor.

"Proiectul de lege privind preventia in sanatate a fost respins in cadrul Comisiei pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor, PSD incalcand in mod flagrant procedurile parlamentare, dar si principiile de baza ale democratiei si ale statului de drept", a declarat deputatul PNL Eugen Nicolaescu, unul dintre initiatorii proiectului PNL.

Eugen Nicolaescu a afirmat ca amendamentele asumate de PNL si depuse in termenul regulamentar nu au fost supuse dezbaterii Comisiei.

"Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturata in jurul PSD, incalca Regulamentul Camerei Deputatilor si arata ca social-democratii sfideaza in mod permanent valorile si principiile democratice, rasturnand cu totul regulile de functionare ale Parlamentului Romaniei", a mai spus liberalul, afirmand ca "gestul PSD genereaza o incoerenta grava in procesul legislativ si totodata echivaleaza cu o cenzura a vocii societatii civile care astfel este pur si simplu redusa la tacere."

Eugen Nicolaescu sustine ca, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, in cazul in care amendamentele ar fi fost dezbatute, votate si acceptate in cadrul sedintei, "pe acest proiect legislativ se putea hotari doar desesizarea Camerei Deputatilor”.

"Doar in aceasta situatie, prin eliminarea infiintarii Agentiei, legea ar fi intrat in competenta Senatului, ca prima Camera sesizata, iar Camera Deputatilor ar fi devenit for decizional", a explicat liberalul.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca PNL va trimite societatii civile implicate, specialistilor din domeniul sanatatii, Comisiei de sanatate a PNL, deputatilor si senatorilor liberali, forma amendata a legii, pentru a crea contextul general de sustinere a Legii preventiei in sanatate, scrie MEDIAFAX.

Comisia de Sanatate a respins ,marti, Legea preventiei, cu majoritate covarsitoare, pentru ca in urma modificarii pe care liberalii au adus-o proiectului de lege- renuntarea la infiintarea Agentiei de Preventie in Sanatate -prima camera sesizata devine Senatul, a declarat deputatul PSD Corneliu Buicu, presedintele Comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.