Premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa luni seara pentru a anunta continutul adresei trimise de Guvern la Curtea Constitutionala.

Premierul Victor Ponta a inceput conferinta prin a clarifica atributiile Guvernului in acest caz. Premierul a declarat ca trimis luni adresa catre presedintele Curtii, Augustin Zegrean, aceasta fiind inregistrata cu numarul 5451.

"Guvernul nu s-a apucat sa actualizeze listele electorale pentru ca nu are acest drept si nu are cum sa faca acest lucru. Am solicitat in baza diverselor institutii din Romania datele referitoare la cei care se afla pe listele electorale", a explicat Ponta.

Premierul a mai precizat ca nu atrimis nicio lista cu alegatori la CCR, din moment ce nu detine aceste liste. Ele au fost confiscate de Parchetul General in urma cu ceva timp, pentru o ancheta.

"Nu am transmis CC liste electorale dintr-un motiv pe care am reusit sa-l fac inteligibil pentru toata lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet", a spus Victor Ponta.

Cifrele continute in adresa Guvernului catre CCR:
- 34.654 de persoane urmeaza sa fie radiate de primari din listelele electorale permanente.

  • 26.000 de persoane au decedat
  • 4475 cetateni romani cu domiciliul in strainatate
  • 3414 fara drept de vot
  • 199 persoane bolnave psihic
  • 349 persoane cu corectii ale CNP

- 512.279 de romani aveau buletinele expirate in ziua votului.

- 3.052.397 de persoane au dreptul de a locui in strainatate.
  • Pe baza datelor oficiale din 17 tari: 1.101.809 cetateni romani majori si cu drept legal de sedere; 1.468.369 cu drept legal de sedere - alte 29 de tari;
  • Daca in cazul primelor 17 tari am primit exact situatia cetatenilor cu drept de vot (peste 18 ani), in cazul celorlalte 29 de tari nu avem aceasta distinctie.
Citeste si: Surse: Peste 3 milioane de romani, in afara LISTELOR ELECTORALE

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.