Parchetul a ridicat mai multe documente de la Curtea Constitutionala a Romaniei, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Procurorii au ridicat copii ale proceselor verbale pe suport de hartie folosite in sectiile de votare la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din data de 29 iulie.

"In cursul zilei de luni, s-a procedat la audierea unui martor, iar cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare", conform comunicatului.

De asemenea, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorala Permanenta, precum si de la societatea comerciala desemnata sa realizeze procedurile tehnice, conform art. 431 alin. 5 din Legea 3/2000, copiile de pe listele electorale permanente si listele suplimentare cu semnaturile alegatorilor in original, utilizate la Referendumul national din data de 29.07.2012.

Totodata, au mai fost ridicate - de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date - copiile listelor electorale care au fost puse la dispozitia autoritatilor publice locale.

De asemenea, de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si de la Biroul Electoral Central, s-a ridicat situatia statistica la nivel national privind repartizarea pe sectii de votare, a celor 18.292.514 de alegatori inscrisi in copiile listelor electorale permanente (centralizator numar de persoane inscrise pe listele electorale permanente, fiecare sectie de votare) - pe suport optic (electronic) si pe suport hartie, cu mentiunea "conform cu originalul".

In cadrul cercetarilor efectuate in cauza, au fost, de asemenea, ridicate de la Directia Generala de Pasapoarte si Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in format electronic si pe suport optic, datele de identificare ale cetatenilor romani care si-au stabilit domiciliul in strainatate.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.