Cristian Boureanu a avertizat ca PDL detine informatii conform carora se incearca reducerea numarului de alegatori cu cateva milioane.

Liderul PDL Cristian Boureanu sustine ca MAI, cu sprijinul USL, incearca sa falsifice listele cu alegatori care urmeaza sa fie trimise la Curtea Constitutioala, el mentionand ca PDL face plangeri penale impotriva lui Victor Ponta, Radu Stroe si Mircea Dusa in acest caz.

"Se incearca dezinformarea Curtii Constitutionale", a spus Boureanu, precizand ca se pregateste o frauda majora, conform romanialibera.ro.

Mai concret la Ministerul Afacerilor Externe se pregateste radierea de pe listele electorale a unui numar de 3.180.000 de romani, dintre care numai 470.000 in Statele Unite.

"Ministerul Afacerilor de Externe lucreaza la un document prin care 3.180.000 de romani vor fi declarati plecati in strainatate", a afirmat Boureanu, precizand ca doar Ambasada Romaniei in SUA a transmis un numar de 470.000 de persoane, fara sa faca niciun fel de verificare, prin aceste persoane fiind inclusi si copii.

Vicepresedintele PDL a mai spus ca MAI pune la cale in acest week-end, impreuna cu structurile USL din teritoriu, "o mare frauda", si anume "scoaterea din listele electorale a peste 2,5 milioane de romani, cu drept de vot, contrar comunicarii clare a Curtii Constitutionale, in data de 14 august".

In tara liderii USL exercita presiuni asupra functionarilor din primarii si din cadrul MAI pentru reducerea listelor electorale, preconizandu-se a se ajunge la 2,5 milioane de romani care nu mai au dreptul sa figureze pe listele permanente.

PDL face un apel catre functionarii cinstiti sa nu se lase atrasi in aceste acte ilegale cu consecinte penale.

Conducerea PDL va depune o plangere penala impotriva lui Ponta, Stroe si Dusa, considerand ca acestia s-au constituit intr-un grup infractional care incearca sa denatureze rezultatul referendumului.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Ministerul de Interne se apara spunand ca nu opereaza in listele electorale permanente, ci doar va trimite Curtii Constitutionale o evaluare complexa a diferitelor categorii de persoane care trebuiau radiate din liste pana la termenul de referinta, conform explicatiilor oferite de ministrul Mircea Dusa pentru MEDIAFAX.

"Noi nu actualizam listele electorale. Listele electorale nu sunt la Guvern si nici la MAI. Listele electorale sunt cele pe care s-a votat si au fost transmise la BEC. Noi nu operam in liste, ca nu avem niciun drept. In liste trebuia sa opereze cei abilitati de lege, nu Ministerul de Interne, nu prefecturile, ci primarii si cei de la oficiile de stare civila care trebuia sa transmita certificatele de deces, de nastere, de casatorie catre evidenta informatizata", a spus Dusa.

El a precizat ca ministerul va face doar o evaluare a diferitelor caregorii de persoane care "trebuiau" radiate din liste.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

"Noi facem o evaluare a diferitelor categorii de persoane care trebuiau radiate din listele electorale pana la termenul de referinta. Nu operam noi radieri in listele electorale, ca nu este caderea noastra. Atributia de a radia din liste este a primarilor, asa cum prevede legea, iar ea trebuie sa se desfasoare permanent", a spus Dusa.

Citeste si: Stroe: Actualizarea listelor electorale este de natura sa rastoarne situatia de la CC

Citeste si:
Un nou tip de fraudă: escrocherii în numele Poliției. Cum sunt...
Un nou tip de fraudă:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.