Premierul Ponta a transmis Curtii Constitutionale luni seara o scrisoare in care arata ca Guvernul a primit din partea acestei institutii doua adrese care contin solicitari diferite

Ponta a specificat ca in adresa CC nr.5305 din data de 03 .08.2012, Curtea asolicitat solicitat Guvemului "sa dispuna masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si sa transmita Curtii Constitutionale numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente".

Ulterior, Curtea a revenit cu adresa nr.5306 din 06.08.2012 in care s-a adus la cunostinta faptul ca "prin adresa nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art.17 alin. (2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012.

"Simpla lecturare a celor doua adrese releva faptul ca cele doua texte contin solicitari diferite", scrie premierul, citat de MEDIAFAX.

Astfel, arata premierul, urmare adresei nr.5305, Guvernul trebuie sa dispuna masuri pentru actualizarea listelor electorate perrnanente si sa transrnita numarul persoanelor ce trebuiau inscrise in acestea la data de 29 iulie 2012, pentru a se putea stabili de CC daca referendumul este valabil an conformitate cu dispozitiile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000, dar si ca in cea de-a doua adresa textu1 prin care se sustine ca sunt aduse clarificari se refera la liste in baza carora s-a desfasurat referendumul.

"Ori, listele in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012, in conformitate cu dispoziiiile legale, sunt depuse centralizat la Biroul Electoral Central, care ulterior le transmite Autoritatii Electorale Permanente (...) adica listele electorale permanente, nu se afla in posesia Guvernului sau a unei institutii din subordinea sa", apreciaza Ponta.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Premierul mai informeaza ca in sedinta Guvemului din data de 7 august 2012 a fost aprobat Memorandumul: privind masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 si transmiterea catre CC a numarului persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru a se putea stabili daca referendumul este valabil in conformitate cu dispozitiile art. 5 alin. (2) din Legea nr. 3/2000.

Citeste si:
Dosar penal pentru persoane din Vaslui care au scos listele...
Dosar penal pentru persoane...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.