Social 29 Mai 2019 13:36 de Clara Vacaru
Politistii vasluieni au deschis dosar penal pentru falsificarea documentelor si evidentelor electorale, dupa ce, in comuna Deleni, listele electorale au fost scoase dintr-o sectie de votare si duse la cetateni din comuna sub pretextul ca acestia ar fi votat, dar au uitat sa semneze.

"Am fost sesizati ca, pe raza comunei Deleni, doua persoane merg cu listele electorale la locuintele unor cetateni, acestia fiind pusi sa semneze. In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de falsificare a documentelor si evidentelor electorale. Se continua cercetarile pentru a stabili situatia de fapt, in vederea luarii masurile legale", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghita, pentru Agerpres.

Pedeapsa pentru falsificarea documentelor si evidentelor electorale este de cinci ani de inchisoare, potrivit articolului 391 din Codul Penal.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.