Consilierul prezidential Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in 1989, conform unui document CNSAS. Numele ei conspirativ era "Florina".

Consilierul prezidential Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformatii in sectoarele economice, insa nu a dat nicio informare ofiterilor, astfel ca CNSAS a decis ca nu poate fi considerata colaborator.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gatej o adeverinta care atesta ca aceasta nu a avut calitatea de lucrator sau colaborator, transmite MEDIAFAX.

Documentul, emis in 12 noiembrie 2010, contine insa o referire la faptul ca Alexandra Gatej a fost recrutata de Securitate in 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma sa activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformatii in sectoarele economice".

"Directia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care sa contina informatii transmise Securitatii de catre doamna Gatej Corina Alexandra", se arata in adeverinta CNSAS.

In document, Alexandra Corina Gatej apare cu numele vechi, Dancanet. ['Asul lui Basescu', Alexandra Gatej, detine cinci imobile si terenurile aferente]

Corina-Alexandrina Gatej a fost numita, in iulie 2009, in functia de consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezidentiale.

  • Ce zice Alexandra Gatej?

"Decizia CNSAS privind necolaborarea cu Securitatea, nici in calitate de lucrator, nici in calitate de colaborator al acesteia este foarte clara si vorbeste de la sine. Decizia exprima in mod neechivoc faptul ca investigatia CNSAS prin Directia sa de specialitate nu a identificat documente care sa contina informatii transmise de mine Securitatii", se arata intr-o declaratie a consilierului prezidential Alexandrina Gatej, remisa marti agentiei MEDIAFAX.
Citeste si:
Ministerul Educației propune pedepse inspirate din comunism: elevi...
Ministerul Educației propune...

Gatej adauga ca, in legatura cu aceasta chestiune, considera ca nu are "nimic" sa isi reproseze "atat in plan profesional, cat si uman".

"In consecinta, nu consider necesare comentarii suplimentare fata de adeverinta foarte clara de necolaborare eliberata de catre CNSAS. Speculatiile pe aceasta tema nu fac altceva decat sa denatureze sensul investigatiei si deciziei CNSAS", mai sustine consilierul prezidential.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.