Biroul Permanent al Senatului a decis astazi ca raportul intocmit la proiectul Legii educatiei nationale sa fie returnat Comisiei de invatamant, urmand ca membrii acesteia sa reia discutiile la articolele adoptate in cursul zilelor de vineri, sambata si duminica, relateaza MEDIAFAX.
Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a precizat ca membrii Comisiei de invatamant vor avea termen pana marti, la ora 12.45, sa reanalizeze respectivele prevederi. Acesta a adaugat ca, marti, la ora 13.00, va avea loc o noua sedinta a Biroului Permanent, in care va fi stabilita foaia de parcurs a acestei legi.
- Legea Educatiei, in Senat
Presedintele PSD, Victor Ponta, a vorbit la telefon in aecasta dimineata, inaintea sedintei BPN, cu senatorul Ecaterina Andronescu, aceasta confirmandu-i ca a depus la secretariatul Biroului Permanent raportul Comisiei de invatamant asupra Legii educatiei.
Ulterior, acesta a anuntat membri ai BPN ca raportul comisiei de invatamant poate fi repartizat votului in plen de catre Biroul Permanent al Senatului, care va avea loc la ora 13.00, relateaza MEDIAFAX.
Inaintea BPN, Ponta s-a referit si la modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor, afirmand ca reprezentarea votului din 2008 a fost "dispretuita". "Vom avea la Camera Deputatilor o conducere fara nicio legatura cu votul oamenilor, cu principiile democratiei, o conducere cu metode abuzive de acaparare a puterii", a adaugat acesta.
Cei sase senatori PSD si PNL din Comisia pentru invatamant au dezbatut Legea educatiei, sambata si duminica, in absenta reprezentantilor PDL si UDMR. Pe parcursul unei sedinte maraton care a durat aproape noua ore, cei sase membri din opozitie ai comisei au dezbatut majoritatea articolelor din proiectul de act normativ, pana la articolul 331, ultimul al actului normativ.
Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Mihail Hardau, a declarat, sambata, ca senatorii opozitiei care dezbat in week-end proiectul Legii educatiei nationale nu au aprobare sa lucreze, ca aceste sedinte se desfasoara in afara Regulamentului si ca articolele adoptate trebuie rediscutate.
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...

In replica, Ecaterina Andronescu, vicepresedinte al comisiei, a declarat ca dezbaterea Legii educatiei in prezenta opozitiei este regulamentara si s-a desfasurat in cvorum, precizand ca raportul va fi inaintat, "ca orice raport", Biroului Permanent.
Citeste si: Sotii si rudele nu pot detine simultan functii de conducere in universitati de stat
Concluziile pe Legea Educatiei, amanate cu o saptamana
Istoria nu se va studia in limbile minoritatilor
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!
Sursa: garbo.ro
-
Sebastian Burduja: ”Vrem să creăm SRL-I, entități pentru startup-uri inovatoare”
Sursa: start-up.ro
-
Gyula Fatér, OTP Bank: Digitalizarea și personalizarea arată flexibilitatea...
Sursa: futurebanking.ro
-
Selena Gomez i-a luat apărarea lui Hailey Bieber, după ce soția lui Justin...
Sursa: kudika.ro
-
Începe era salariilor la vedere. Parlamentul European a adoptat directiva...
Sursa: wall-street.ro