Curtea Constitutionala a amanat, cu o saptamana, decizia privind sesizarea Executivului legata de conflictul juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament.
Judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat ca decizia privind conflictul juridic intre cele doua puteri ale statului sa fie data pe 24 noiembrie.
Boc, Geoana si Anastase au fost prezenti la CC circa trei sferturi de ora, expunundu-si in fata Curtii punctele de vedere.

Guvernul a transmis, luni, Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Executiv si Parlament, aratand ca acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura depuse ca urmare a angajarii raspunderii.

Premierul solicita presedintelui si judecatorilor Curtii Constitutionale sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, alcatuit din Camera Deputatilor si Senat, pe de alta parte, si sa constate ca blocajul institutional cu privire la prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura poate fi inlaturat numai prin continuarea procedurii parlamentare de angajare a raspunderii guvernamentale asupra proiectului Legii Educatiei Nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.