Comisia de invatamant a propus eliminarea din Legea educatiei a prevederii potrivit careia, in invatamantul gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor, Istoria si Geografia se predau in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in romana.

Membrii Comisiei pentru invatamant din Senat au propus eliminarea din proiectul Legii educatiei nationale a prevederii in acest sens, sustin reprezentanti ai comisiei, potrivit MEDIAFAX.

Raportul pentru proiectul Legii educatiei nationale a fost finalizat in cursul serii de duminica, fiind depus astaiz la Biroul Permanent al Senatului.

Documentul contine aproximativ o mie de pagini, dintre care circa 432 de pagini contin amendamente admise, iar 624 de pagini contin amendamente respinse.

Anuntul oficial privind depunerea raportului va fi facut astazi, de catre vicepresedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu, in prezenta celor sase membri ai comisiei din Opozitie care au participat la dezbaterea proiectului si adoptarea raportului, senatorii PSD Danut Prunea, Ioan Mang, Doina Silistru si senatorii PNL Nicolae Robu si Cristian Topescu.

Fiecare dintre membrii comisiei prezenti la conferinta de presa a avut in fata un cartonas cu numele, pe fond tricolor, si cu mentiunea "Partidul Scolii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.