ICCJ a decis ca oamenii de afaceri Casuneanu si Locic, dar si judecatorul Costiniu, trimisi in judecata in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, nu au voie sa paraseasca tara, incepand cu 11 iunie, interdictia dispusa de procurori expirand pe 10 iunie.

Casuneanu, Locic si Costiniu au fost arestati preventiv in luna aprilie, timp de trei zile, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, scrie NewsIn. Cei trei au fost eliberati din arest dupa ce Completul de 9 Judecatori le-a admis recursurile impotriva mandatelor de arestare si le-a impus interdictia de a parasi tara. Ulterior, interdictia a fost prelungita de procurorii anticoruptie, masura contesta de Casuneanu si Costiniu la Inalta Curte. Contestatiile celor doi au fost respinse de magistratii instantei supreme.


Pe de alta parte, Catalin Voicu va fi cercetat in continuare in stare de arest, dupa ce ICCJ a constat ca masura arestarii este legala si a mentinut-o.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecata in dosarul in care senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu, dar si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic sunt acuzati de mai multe fapte de coruptie, dupa ce procurorii au trimis in instanta rechizitoriul intocmit in acest caz.

Astfel, potrivit procurorilor anticoruptie, senatorul Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. Fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenta, in timp ce oamenii de afaceri Costel Casunea nu si Marius Locic au fost deferiti justitiei pentru cumparare de influenta, in forma continuata, respectiv cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in anul 2009, Catalin Voicu a cerut de la Costel Caluneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 de euro, din care a primit suma de 200.000 de euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si CNADNR si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat.

Totodata, spun anchetatorii, in perioada iulie - noiembrie 2009, in schimbul foloaselor materiale reprezentand suma de 200.000 de euro (pretinsa si primita de Catalin Voicu de la Casuneanu), Florin Costiniu l-a sprijinit pe Catalin Voicu "sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care Costel Casuneanu era asociat".

Citeste si:
Judecatoria Gaesti decide eliberarea conditionata a lui Marius Locic
Judecatoria Gaesti decide...

Pe de alta parte, sustine DNA, in perioada 30 august 2009 - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la omul de afaceri Marius Locic 119.000 de lei, "promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva lui Locic, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care Marius Locic era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti".

De asemenea, Voicu a acceptat in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea lui Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul „Interesul Public”, a unor articole cu continut electoral, potrivit DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.