Social 24 August 2015 14:58
Omul de afaceri Marius Locic, condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie alaturi de senatorul Catalin Voicu, ar putea fi eliberat conditionat, dupa o decizie a Judecatoriei Gaesti, care a fost insa contestata de procurorii DNA.

Judecatoria Gaesti a decis, pe 20 august, ca Marius Locic poate fi eliberat conditionat dupa ce a executat doi ani si patru luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare. Decizia a fost insa contestata, pe 21 august, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Contestatia procurorilor se va judeca la Tribunalul Dambovita, care va da o decizie definitiva. Pana atunci, Marius Locic ramane incarcerat la Penitenciarul Gaesti.

In urma deciziei definitive date, pe 22 aprilie 2013, de Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012, in dosarul de coruptie in care a fost judecat alaturi de fostul senator Catalin Voicu, fostul judecator Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu, scrie MEDIAFAX.

Catalin Voicu a fost condamnat definitiv de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, dupa ce Completul de trei judecatori al instantei il condamnase initial la cinci ani de inchisoare.

Totodata, instanta a dispus majorarea pedepsei in cazul fostului judecator Florin Costiniu, de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani. In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit rechizitoriului, Voicu ar fi primit mita de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecator de la instanta suprema Florin Costiniu, la magistrati si politisti, pentru a obtine decizii favorabile in dosarele in care cei doi erau implicati. Omul de afaceri Marius Locic mai este judecat de Curtea de Apel Bucuresti intr-un dosar de fraude bancare de peste 81 de milioane de euro, in care sunt acuzati 56 de inculpati, printre care fratii Vasile si Ioan Crestin si mai multi directori de sucursale bancare. Urmatorul termen al procesului va fi pe 2 septembrie.

Citeste si:
Dosar fictiv la Judecătoria Ploiești: Moș Crăciun contestă decizia...
Dosar fictiv la Judecătoria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.