"Avem primul mandat de negociere cu PD-L. (...) Am considerat ca, in acest moment, obligatia noastra este asigurarea stabilitatii in tara", a declarat liderul social-democrat, precizand ca negocierile s-ar putea finaliza prin semnarea unui protocol. "Este o negociere legata de proportia voturilor obtinute si de mandatele din Pralament. Am mandat de a incepe o negociere extinsa cu cei din PD-L si, dupa negocieri si semnarea unui eventual protocol, vom stabili impartirea functiilor", a precizat Geoana.
"Participarea PSD la guvernare este o garantie ca criza nu va face victime in randul oamenilor obisnuiti din aceasta tara. Puteam sa ramanem in opozitie dar acest lucru ar fi insemnat abdicarea de la mandatul social si de la mandatul primit de la cateva milioane de romani", a mai spus liderul PSD.
Mircea Geoana a anuntat ca voturile "pentru" au fost peste 40, iar 17 au fost impotriva.
Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca discutiile s-au axat pe programe, nu pe marginea fuctiei de prim-ministru si nici pe portofolii.
In ceea ce priveste dorinta membrilor Comitetului Executiv de a guverna fara UDMR, acesta a spus ca, in acest sens, s-au exprimat social-democratii din toate zonele - Moldova, Ardeal si din sudul tarii. El a spus ca sunt 100% sanse ca PSD sa intre la guvernare cu PD-L. "Cred ca, daca am ajuns sa dam acest vot, semnale erau deja de la PD-L", a raspuns el intrebarilor adresate de ziaristi. Marko: Dorim un Guvern stabil cu PD-L si, daca se poate, majoritar
Iliescu, Nastase si Hrebenciuc au votat pentru o alianta PSD-PNL
Iliescu: Decizia de la CExN nu e definitiva si negocierile continua si cu PNL si cu PD-L
Tariceanu: PNL e pregatit de opozitie, dar nici nu 'inchide usa' PSD si PD-L
Marian Vanghelie, liderul filialei PSD Bucuresti, a declarat, dupa votul din Comitetul Executiv care a stabilit ca PSD merge la guvernare cu PD-L cu conditia eliminarii UDMR din formula guvernamentala, ca el s-a pronuntat impotriva acestei decizii, iar Mircea Geoana a votat pentru.
"Cred in punctul meu de vedere. Sunt disciplinat si merg mai departe cu PD-L pentru a face o guvernare buna pentru Romania", a spus Vanghelie cand a explicat ziaristilor de ce a votat impotriva intrarii la guvernare a partidului sau alaturi de PD-L, fara UDMR. Liderul de Bucuresti al PSD a spus ca in opinia sa mai potrivita pentru PSD ar fi fost intrarea in opozitie alaturi de PNL, care ar fi fost dura.
PSD a decis, cu 41 voturi pentru si 17 impotriva, sa inceapa negocierile de constituire a unui Guvern impreuna cu PD-L, fara UDMR, postul de premier nefiind revendicat oficial si declarativ de catre social-democrati.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Nu pierzi un suflet drag doar o singură dată, îl pierzi zi de zi, iar şi iar,...
Sursa: garbo.ro
-
Ce urmează pentru bănci în 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
Tarot online: Se vede o iubire nouă la orizont?
Sursa: kudika.ro
-
Prioretail.ro, platforma unui arhitect care vrea să creeze un ecosistem...
Sursa: retail.ro
-
Ce au în comun Ținutul Buzăului, Sardinia și Peninsula Nicoya din Costa Rica?...
Sursa: wall-street.ro