Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat luni, dupa sedinta Consiliului Permanent, ca formatiunea sa va continua demersurile incepute pentru o coalitie guvernamentala cu PD-L.

Consiliul Permanent al UDMR a dat mandat presedintelui UDMR si conducerii UDMR de a continua dialogul cu PD-L cu scopul constituirii unei coalitii guvernamentale si cu scopul constructiei unui Guvern stabil si daca se poate, majoritar", a spus Marko. El a adaugat ca, potrivit acestui mandat, UDMR va colabora cu PD-L pentru constituirea unui guvern care sa faca fata provocarilor din urma crizei si care sa fie capabil sa duca mai departe reforma. Marko Bela a mai declarat ca se pot concepe diferite formule de guvernare, dar a dat asigurari ca formatiunea pe care o conduce va continua in mod sigur colaborarea cu PD-L.

De asemenea, el a anuntat ca intre programele comune ale UDMR si PD-L se va gasi, pe langa masurile anticriza si cele pentru stimularea economiei, si o reluare a proiectului Statutului minoritatilor.

Liderul UDMR a afirmat ca „de dorit” ar fi fost un guvern compus din PD-L, PNL si UDMR, dar nu are niciun indiciu care ar putea sa ii sugereze o posibila colaborare a PNL in aceasta directie. „Am ajuns la concluzia ca ar fi fost de dorit un guvern PD-L PNL pentru ca am fi format un guvern de dreapta”, a declarat Marko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.