Cu toate ca macar orele de discutii cu medicul personal, incluse in programul de terapie psihica, ar fi trebuit sa ramana strict confidentiale, nici acestea nu au scapat de agerimea agentilor secreti ai lui Stalin din NKWD. Este descoperirea istoricilor germani Henrik Eberle si Matthias Uhl, care au scos la lumina un dosar secret, privat, aflat cu decenii in urma in posesia liderului de la Moscova, Iosef Stalin, document ce contine pana si cele mai picante detalii din viata intima a lui Adolf Hitler.

Este bine cunoscut deja faptul ca si in perioada premergatoare celui de-al doilea razboi mondial exista un nivel la care doi mari rivali conlucrau, Stalin comunicand cu Hitler printr-o asa-numita "linie fierbinte" intre Moscova si Berlin, chiar din 1941. Ceea ce nu s-a stiut pana acum si au facut public jurnalistii germani de la cotidianele "Bild" si "Spiegel" este faptul ca odioasa figura a lui Hitler ascundea de fapt o latura mai mult decat umana. Dezvaluirile istoricilor se bazeaza pe rapoartele facute de catre persoane din anturajul dictatorului de la Berlin, anume Guen, aghiotantul lui Hitler, si Linge, majordomul, catre agentii rusi. De la relatia amoroasa cu Eva Braun la furia acumulata dupa evadarea adjunctului sau, Rudolf Hess, chiar pana la dependenta liderului nazist fata de medicul personal, orice banalitate din viata celui care a adus moarte si dezastru in tara sa a insemnat atat de mult pentru Stalin, incat a tinut sub cheie documentul la care doar el avea acces.

Bolnav din toate punctele de vedere

Theodor Morell, medicul curant al lui Hitler, pare sa fi fost si el unul dintre tradatorii dictatorului. Potrivit documentului, el ii oferea liderului nazist tot felul de medicamente pe baza de hormoni, dat fiind ca acesta avea o incredere oarba in profesionalismul sau. Mai mult, tratamentele s-au dovedit a fi ulterior droguri, de care Hitler devenise dependent si pe care si le injecta in fiecare dimineata, la micul dejun. Asezonat crampelor abdominale extrem de dureroase, opiumul ii era servit lui Adolf, la recomandarile lui Morell, de catre majordomul Linge, care privea neputincios in fata chinurilor celui mai puternic om al momentului. In plus, cocaina servea drept picaturi benefice ochilor, astfel ca obsesiile dictatorului aveau sa devina justificate.

Gulerul avea sa devina prea strans in jurul gatului, pantalonii aveau sa fie prea lungi, mancarimile pielii se accentuau, iar peste tot in jurul lui, in apa de la toaleta, in sapun, in crema de ras sau in pasta de dinti, in apa sau mancare, totul avea sa fie otravit, astfel incat, in urma impresiilor lui Hitler, totul era supus analizelor.

Eva, eternul feminin

Curiozitatea serviciilor secrete ruse s-a extins si asupra relatiilor intime dintre Adolf si Eva Braun, surprinsa in relatari drept o amanta infocata, pasionala, pentru care Hitler ar fi facut orice, numai sa-i indeplineasca si cele mai extravagante dorinte. In consecinta, dictatorul german a trebuit sa accepte si "improspatarea" personalului de la cabana montana, prin cateva fete selectionate de iubita sa. Este vorba despre Cuibul Vulturului, castelul din localitatea Alpenhof, unde aveau loc intrunirile importante ale Fuhrerului.

Batalie pentru "Mein Kampf"

Publicat pentru prima data in limba turca in 1939, "Mein Kampf" figureaza de saptamani in topul celor mai bine vandute carti in aceasta tara, lucru pe care specialistii il explica prin valul de nationalism manifestat din ce in ce mai mult. Cartea scrisa de Hitler in inchisoare, in 1925, s-a vandut ca painea calda. "Nu are nici o umbra de omenie in ea, dar pare, din nefericire, sa fie luata in serios aici", regreta politologul Dogu Ergil. Dupa el, fenomenul se explica prin recrudescenta antisemitismului si antiamericanismului alimentat de ocuparea Irakului si violentele impotriva palestinienilor. "Nazismul, ingropat in uitare in Europa, a inceput sa reapara la noi", a adaugat Ergil.

Silvyo Ovadya, liderul comunitatii evreiesti din Turcia, se declara iritat de interesul brusc pentru aceasta carte, care pune bazele unei politici rasiste si antisemite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.