Somajul, ridicarea nivelului marilor, eroziunea solului sunt doar cateva din motivele care vor face ca, pana in 2100, cel putin opt mari orase sa dispara de pe harta lumii

Desi marile orase par sa se bucure, deocamdata, de o "sanatate" infloritoare, specialistii sustin ca ele risca sa devina, in cel mult un secol, citadele-fantoma din cauza suprapopularii, a migratiei somerilor, dar si a unor factori climatici. Pe lista metropolelor pe cale de disparitie se regasesc Detroit, San Francisco si Venetia.

In clasificarea oraselor care nu vor mai exista, locul intai este detinut de capitala statului african Gambia, Banjul. Aflata pe insula St. Mary, in urmatorii 50 de ani, ea va fi "inghitita" de apele fluviului Gambia si ale Oceanului Atlantic, al caror nivel va creste considerabil din cauza schimbarilor climatice.

De asemenea, geologii sustin ca orasul este amenintat si de o lenta, dar constanta eroziune a solului. Urmeaza, paradoxal, capitala mondiala a automobilelor, orasul american Detroit. Potrivit datelor oficiale, in ultimii 50 de ani populatia s-a redus cu un sfert, ajungand la 950.000 de locuitori. somajul a crescut cu 10%, iar migratia este constanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.