In cadrul a doua interviuri acordate, sambata, unul presei americane iar celalalt celei britanice, fostul presedinte al Statelor Unite, Jimmy Carter i-a criticat in termeni duri atat pe George W. Bush cat si pe Tony Blair.

Am introdus conceptul de razboi preemptiv care ne face sa declansam operatiuni militare impotriva altor state, doar pentru ca dorim sa schimbam regimurile acelor tari sau pentru ca ne temem ca in viitor ele ne-ar putea ameninta securitatea" a declarat el pentru Arkansas Democrat-Gazette, subliniind ca pierderile de imagine, pe care Statele Unite le-au inregistrat la nivel global, prin aplicarea acestei politici, il fac sa considere administratia Bush jr. drept "cea mai proasta din istorie.

Cred ca sprijinul aproape neconditionat acordat de Marea Britanie politicilor gresite ale administratiei Bush privind Irakul a constituit marea tragedie a acestei lumi" a declarat apoi acesta, pentru BBC calificand drept "abominabila, loiala, orbeasca si aparent inegala" relatia dintre actualul presedinte american si demisionarul premier britanic.

Raspunsul administratiei a survenit, prompt, a doua zi, prin vocea purtatorului de cuvant, Tony Fratto. Acesta l-a calificat pe fostul presedinte ca fiind "din ce in ce mai putin credibil", considerand "nefericite" afirmatiile lui, Fratto l-a catalogat pe Carter, castigator al Premiului Nobel pentru Pace in 2002" drept o persoana "neimportanta". "Este trist sa il auzim pe presedinte (Carter) pretandu-se la astfel de critici disperate", a conchis purtatorul de cuvant al Casei Albe, citat de AFP. "Cred ca se dovedeste a fi din ce in ce mai putin credibil cu astfel de comentarii", a adaugat oficialul american.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.