Scotland Yard ar avea probe ca Litvinenko era omul care livra substante radioactive gruparilor islamiste cecene

"Joseph Farah's G2 Bulletin" face importante dezvaluiri ale afacerii Alexander Litvinenko (foto), unul din cele mai mari scandaluri ale anului 2006. La randul lor, "The Independent" si "Guardian" aduc precizari importante privind filiera traficului nuclear international, pe care a actionat fostul agent FSB - exilat la Londra - Alexander Litvinenko.

Mario Scaramella, urmarit el insusi de autoritatile italiene, un apropiat al fostului premier Silvio Berlusconi - care conduce organizatia "Environmental Crime Prevention Program" (ECCP) - sustine ca Litvinenko era in legatura cu o serie de companii elvetiene si cu "Camorra" din Napoli, care sustrageau poloniu din Rusia, il transportau in Elvetia spre a-l vinde ulterior in Cecenia.

Litvinenko era conectat la aceasta mare retea de trafic nuclear, realizand venituri fabuloase din comercializarea la "negru" a poloniului la gruprile islamiste cecene.

Convertit la islamism de dragul afacerilor

"Joseph Farah's G2 Bulletin" sustine ca fostul agent FSB - exilat din anul 2000 la Londra - Alexander Litvinenko s-a convertit la islamism, pentru a-si facilita afacerile cu poloniu, cu gruparile islamiste din Cecenia. Cunoscutul disident cecen Ahmed Zakayev sustine acelasi lucru: "Citea din Koran zilnic. Inainte sa moara i-a cerut sotiei sa-l inmormanteze in acord cu traditia musulmana". Conform lui "London Sunday Express", Scotland Yardul investigase si detinea probe care pot demonstra ca Litvinenko era un pilon al afacerilor internationale cu Poloniu, sustras din Rusia, si traficat cu islamistii.

"LSE" mai afirma ca Sotland Yardul crede ca "Litvinenko avea legaturi secrete cu "Al-Queda", si alte organizatii islamiste, carora le procura material radioactiv, pentru armele de distrugere in masa ("dirty bomb").

"Military Intelligence 6" a facut cunoscut ca "Al-Queda" este gata sa plateasca trei milioane de dolari pe un singur gram de poloniu 210 (element radioactiv, descoperit de fiziciana poloneza Maria Sklodovska-Curie).

Mario Scaramella - care are mari probleme cu autoritatile italiene - a dezvaluit la Scotland Yard ca Litvinenko a scos din Rusia, supa anul 2000, importante cantitati de poloniu 210. Scaramella, care conduce "Environmental Crime Prevention Program" (ECCP), a mai afirmat ca Litvinenko a lucrat in traficul nuclear cu o serie de companii elventiene precum si cu "Camorra" napoletana, controlata acum de mafia ruso-italiana, din care face parte si marele adversar al lui Vladimir Putin, miliardarul Boris Berezovski. In prezent, exilat si el la Londra.

Oferta lui ben Laden

Corpul lui Litvinenko este atat de iradiat, incat nu s-a putut efectua examenul anatomo-patologic, fiind pastrat la morga din Londra. Poloniu 210 a mai fost identificat in alte cinci locatii separate din Londra. Printre acestea la luxosul "Millennium Hotel" de langa Ambasada SUA si la "Mayfair", unde-si are birourile Boris Berezovski - protectorul lui Litvinenko. Pentru a cunoaste drumul poloniului 210 catre Cecenia o echipa MI6/CIA, sustinuta de un satelit de supraveghere al lui "National Security Agency", s-a deplasat la Peshawar, in Pakistan, la inceputul lui decembrie 2006. Utilizand tehnica de varf in domeniul cyber-technology, ofiterii de informatii care s-au deplasat in Pakistan au receptionat o serie de transmisii semnificative, care proveneau din Orasul Vechi al Peshawar.

Conversatiile au fost inregistrate automat pe un computer al grupului, care poate fi accesat de GCHQ (Government Headquarters) din Marea Britanie si de "National Security Agency" (NSA) la Fort Bragg, in Maryland (SUA). Cuvintele-cheie, care au declansat automat computerul din sistemul "Echelon", fac parte din cele cateva miliarde de cuvinte-cheie, in sistem automat. MI6 a anuntat ca "Al-Queda" a oferit trei milioane de dolari pentru un gram de Poloniu, in cadrul unei oferte internationale, lansata de organizatia lui Ben Laden.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.