Dupa recentele poluari de pe plajele libaneze, doua noi catastrofe ecologice ameninta mediul din sud-estul Asiei. In Filipine, petrolierul "Solar I" s-a scufundat intre insulele Panay si Guimaras, la 450 de kilometri dus de Manilla.

Din incarcatura totala de 1.800 de tone, 200 au ajuns in mare, formand o maree neagra de aproape 20 de mile nautice. In India, la 290 kilometri vest de arhipelagul Nicobar, 4.500 de tone de petrol au fost deversate accidental, dupa ce petrolierul nipon "Bright Artemis" s-a ciocnit de un cargo din Singapore. O a doua catastrofa ecologica, care afecteaza grav flora si fauna mediteraneana. De altfel, reprezentantii tarilor cu zone de coasta la Marea Mediterana participa la o reuniune la Pireu, in Grecia, unde se discuta despre colectarea de fonduri necesare combaterii unei posibile catastrofe ecologice, cauzata de conflictul din Liban.
De-a lungul tarmurilor Libanului si Siriei se intinde o pata imensa de petrol, rezultata de pe urma bombardarii de catre Israel a unui depozit de carburanti din Beirut.

Ultimele imagini din satelit arata ca pata de petrol se intinde de-a lungul a 150 de kilometri de coasta in Liban si a ajuns acum si in apropiere de Siria. Expertii care s-au reunit la Pireu discuta care sunt cele mai eficiente modalitati de a bloca infestarea plajelor din Turcia, Cipru si Grecia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.