Israelul a solicitat convocarea a 16 mii de militari pentru a putea fi mobilizati impotriva gruparilor armate din Fasia Gaza.

UPDATE

Doi palestinieni au fost ucisi in urma unui raid aerian israelian in nordul Fasiei Gaza, in timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil, au anuntat surse medicale palestiniene.

"Hamas nu respecta vizita premierului egiptean in Gaza si incalca armistitiul temporar pe care Israelul a acceptat sa il respecte in timpul acestei vizite", a anuntat anterior Ofer Gendelman, un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

O sursa din cadrul serviciilor de securitate palestiniene a declarat la randul sau ca "avioanele (fortelor) de ocupatie au bombardat un grup de locuitori din zona Nazila" din nordul Fasiei Gaza.



UPDATE

Armata israeliana a inceput, vineri, mobilizarea a 16.000 de rezervisti in cadrul operatiunii militare "Pilon de Aparare" impotriva gruparilor armate din Gaza, a anuntat o purtatoare de cuvant a armatei.

"Procesul este in curs, armata distribuie convocari pentru 16.000 de soldati in rezerva", a precizat purtatoarea de cuvant.



UPDATE

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat sa suspende o intensa ofensiva aeriana impotriva Fasiei Gaza in timpul vizitei de vineri a premierului egiptean Hisham Qandil, a anuntat un oficial israelian.

"Premierul Netanyahu a raspuns favorabil unei cereri egiptene de a inceta focul in timpul vizitei in Gaza, in aceasta dimineata (vineri), a premierului egiptean, o vizita ce ar urma sa dureze aproximativ trei ore", a precizat el.



"Suntem pe cale sa extindem campania de raiduri in Fasia Gaza", a declarat, generalul Yoav Mordechai, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii.

Armata israeliana a solicitat convocarea a 30.000 de militari suplimentari care ar putea fi mobilizati pentru operatiune.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Israelul a lansat miercuri operatiunea "Pilonul Apararii", care consta in raiduri aeriene si atacuri de artilerie impotriva gruparilor islamiste din Fasia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul miscarii Hamas. In total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane si ranirea altor 150 in Fasia Gaza. Printre victime figureaza Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a miscarii islamiste Hamas, ucis miercuri intr-un raid aerian israelian. In Israel, o racheta lansata din Fasia Gaza a provocat moartea a trei persoane in sudul tarii, scrie MEDIAFAX.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurari ca statul evreu va continua "sa intreprinda toate actiunile necesare pentru apararea populatiei" de rachetele lansate din Fasia Gaza.

Aviatia israeliana a recurs la noi atacuri violente vineri dimineata in Fasia Gaza, multe dintre ele lovind chiar orasul Gaza, au anuntat jurnalistii AFP aflati la fata locului si Ministerul de Interne al Hamas. "Au fost 130 de raiduri pe durata noptii", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al ministerului, Islam Shahwan, mentionand "zeci de atacuri" in zorii zilei, fapt confirmat de jurnalistii AFP din orasul Gaza.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.