Islamiștii au planificat atacuri teroriste la Köln, Viena și Madrid în timpul slujbelor de Crăciun. Au fost efectuate mai multe arestări în Germania și Austria, arată portalul Focus-online.

O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra bisericilor din Köln, Viena și Madrid în timpul slujbelor de Crăciun. Prin urmare, au fost efectuate mai multe arestări în Germania și Austria, conform portalului de știri Focus-online.

În Catedrala din Köln a fost folosit un câine sniffer pentru a căuta explozibili. Poliția a vrut să se asigure că nu există obiecte periculoase în catedrală.

„Din cauza avertismentului de amenințare cu bombă pentru Catedrala din Köln, poliția locală va lua măsuri speciale de securitate în seara de Crăciun”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine din Köln pentru ziarul Bild am Sonntag.

„În acea seară vom ține cont de totul pentru a garanta siguranța vizitatorilor catedralei în ajunul Crăciunului. De comun acord cu ofițerul de securitate al catedralei, după slujba de seară biserica este percheziționată de câini adulmecători și apoi încuiată. Mâine toți vizitatorii vor fi verificați înainte de a intra în catedrală”, a declarat șeful poliției criminale din Köln, Michael Esser.

Și poliția din Viena a anunțat măsuri de securitate sporite în locurile publice în perioada Crăciunului din cauza amenințării crescute a terorismului în Europa. Catedrala Sf. Ștefan este și ea în pericol.

„Din cauza nivelului crescut al amenințărilor teroriste din Austria în perioada Crăciunului, în general, există un risc deosebit. Odată cu amenințările de atacuri asupra evenimentelor de Crăciun în toată Europa - în special în jurul datei de 24 decembrie - autoritățile au intensificat măsurile de securitate adecvate în locurile publice”, spune un mesaj de pe site-ul departamentului.

Oamenii legii au remarcat că se va acorda o atenție specială monitorizării bisericilor și evenimentelor religioase, îndeosebi slujbelor bisericești, cât și prețelor de Crăciun. Cei care vor să participe la astfel de evenimente trebuie să aducă un act de identitate și să fie pregătiți să fie supuși unui control de securitate.

Citeste si:
Iubirea vine de Crăciun la Reserved
Iubirea vine de Crăciun la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Decembrie 2023 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.