Racheta lansata de Coreea de Nord s-a dezintegrat la scurt timp dupa decolare.

Ministerul sud-coreean al Apararii a anuntat vineri ca o racheta nord-coreeana a decolat, confirmand informatia transmisa cu cateva minute inainte de agentia de presa sud-coreeana Yonhap. "Coreea de Nord a lansat o racheta cu raza lunga la ora 07:39 (01:39, ora Romaniei)", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, potrivit MEDIAFAX.

Stare de alerta in Japonia din cauza rachetei nord-coreene

Racheta Unha-3, lansata de Phenian pentru a marca centenariul nasterii fondatorului Republicii populare democrate Coreea (RPDC), Kim Il-Sung, nascut la 15 aprilie 1912 si decedat in 1994, trebuie sa plaseze pe orbita un satelit de observare terestra, conform Coreei de Nord.

- Statele Unite au verificat informatiile cu privire la aceasta lansare

"Avem informatii conform carora un dispozitiv zburator a fost lansat de Coreea de Nord. Acest dispozitiv a zburat aparent timp de peste un minut inainte de a se prabusi in ocean", a explicat Naoki Tanaka in cadrul unei conferinte de presa.

- Phenianul a recunoscut esecul lansarii rachetei balistice

"La cateva minute dupa lansare, racheta s-a dezintegrat in mai multe bucati", a declarat pentru presa purtatorul de cuvant al ministerului Apararii Kim Min-Seok.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.