Premierul japonez a declarat ca Japonia este in stare de alerta maxima, inainte de deschiderea ferestrei de lansare de catre Coreea de Nord a rachetei sale.

"Speram ca vor da dovada de retinere in ultimul moment", a declarat Yoshihiko Noda, Japonia si aliatii sai, in special Statele Unite, solicitand in repetate randuri Phenianului sa renunte la aceasta lansare pe care ei o considera ca fiind un test cu racheta balistica.

Alimentarea rachetei nord-coreene a inceput

"Insa noi suntem pregatiti pentru orice eventualitate", a subliniat el in fata jurnalistilor, chiar inainte de 07:00 ora locala (01:00, ora Romaniei), ora de deschidere a ferestrei de lansare a rachetei nord-coreene.

Coreeea de Nord a prevenit ca va lansa o racheta Unha-3 intre 12 si 16 aprilie, intre 07:00 si 12:00 ora locala (01:00 si 06:00, ora Romaniei), cu scopul de a plasa pe orbita helio-sincrona un satelit civil de observare terestra.

Guvernul japonez a instaurat o celula de criza in legatura cu lansarea acestei rachete. Functionari si experti au fost reuniti intr-un birou special al serviciilor premierului, cu scopul de a colecta si analiza informatii in timpul zilelor urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.