Alimentarea cu carburant a rachetei nord-coreene care urmeaza sa plaseze pe orbita un satelit intre 12 si 16 aprilie este in curs.

"Injectam carburantul in momentul in care vorbim. Acest lucru a inceput", a declarat Paek Chang-Ho, directorul Centrului de control al satelitilor, la periferia Phenianului.

Un grup de zeci de jurnalisti straini a fost autorizat pentru prima data sa viziteze acest centru pazit de armata, intr-o operatiune de transparenta menita, potrivit Phenianului, sa dovedeasca faptul ca este vorba despre o lansare civila si nu de un tir de racheta.

Umplerea rezervoarelor rachetei
"va fi incheiata intr-un viitor apropiat", a declarat Paek.

El a confirmat ca satelitul de observare a Pamantului Kwangmyongsong-3 (Steaua stralucitoare) a fost deja instalat marti la cel de-al treilea si ultimul etaj al rachetei Unha-3. Data lansarii "va fi decisa de superiorii mei", a precizat el, potrivit MEDIAFAX.

Coreea de Sud va distruge racheta nord-coreeana daca isi schimba traseul

Satelitul trebuie plasat pe orbita la o altitudine de 500 de kilometri.

Acest paralelipiped de 100 de kilograme, cu cinci antene si cu panouri solare menite sa il alimenteze cu electricitate, va fi dotat cu o camera de rezolutie la sol de 100 de metri.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.