SUA au somat Coreea de Nord sa respecte drepturile cetatenilor sai.

Conform documentului, publicat de Comisia pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord, cu sediul la Washington, exista in jur de 150.000 si 200.000 de prizonieri politici in Coreea de Nord. Unii dintre ei au fost condamnati pentru delicte minore, ca de exemplu pentru fredonarea unor melodii sud-coreene sau calatorii in China vecina.

Bazandu-se pe interviuri cu 60 de fosti prizonieri si gardieni in penitenciare, raportul avertizeaza fata de "o rata a mortalitatii exorbitanta in randul detinutilor", generata de "abuzuri, tortura, executii si subnutritie".

Reactionand la acest text, Robert King, emisarul special al Statelor Unite pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord, a somat Phenianul sa "respecte drepturile omului". Conform acestuia, la ora actuala presa prefera sa vorbeasca despre proiectul regimului de a lansa o racheta pentru a plasa pe orbita un satelit de observare. Statele Unite si aliatii lor vad in aceasta lansare un test cu racheta balistica pe care il denunta, scrie MEDIAFAX.

Presa, a apreciat King, "are tendinta de a arata mai mult interes pentru rachete si bombe decat pentru drepturile omului si taberele de prizonieri, care sunt mai dificil de vazut".

"Nord-coreeni au permis (presei straine) sa vina si sa observe lansarea unei rachete. Insa nu ii vor lasa sa vada ce se petrece in tabere", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.