Editorialul publicat de revista Foreign Policy vine in urma unei polemici cu privire la un schimb de intre cei doi presedinti auzit prin intermediul unui microfon ramas deschis.

Candidatul la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale americane Mitt Romney i-a reprosat lui Barack Obama, intr-un editorial, ca "se inclina in fata Kremlinului", dupa o conversatie controversata cu presedintele Dmitri Medvedev.

In aceasta conversatie, Barack Obama ii cere lui Dmitri Medvedev o marja de manevra, in special cu privire la scutul antiracheta din Europa. "Sunt ultimele mele alegeri. Dupa ce voi fi ales, voi dispune de mai multa flexibilitate", a spus presedintele american.

Republicanii fac presiuni asupra lui Obama sa nu reduca arsenalul nuclear

"Flexibilitatea de a face ce?", scrie Romney in editorialul sau. "Presedintele a vorbit despre apararea antiracheta cu Medvedev ca si cum ar fi un subiect in care Kremlinul se poate astepta la mai multa flexibilitate. Este alarmant", a continuat el, potrivit MEDIAFAX.

"Conversatia presedintelui Obama cu Dmitri Medvedev ridica semne de intrebare nu doar cu privire
la politica sa fata de Rusia, cat si asupra intregii sale politici externe", a adaugat Romney, intrebandu-se daca Barack Obama va folosi aceeasi "flexibilitate" si fata de Iran, Cuba sau Venezuela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.