Peste 40 de senatori republicani i-au scris presedintelui Barack Obama indemnandu-l sa nu reduca arsenalul nuclear al Statelor Unite.

Scrisoarea, initiata de senatorul Whip Jon Kyl din Arizona, este ultima dintr-o serie de critici adresate de republicani presedintelui, dupa ce Obama i-a spus lui Medvedev la summitul pe probleme de securitate nucleara de la Seul, intr-o conversatie auzita din cauza unui microfon ramas deschis, ca in prezent are nevoie de "spatiu", dar va beneficia de mai multa "flexibilitate" dupa alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.

"Ignorarea opiniei americanilor cu privire la aceasta problema importanta de securitate nationala ar putea permite o mai mare flexibilitate in a face concesii rusilor, dar acest lucru ar fi opus scopului sigurantei si securitatii noastre si contrar altor asigurari pe care le-ati oferit", ii scriu senatorii lui Obama, scrie MEDIAFAX.

Senatorii i-au atras totodata atentia lui Obama asupra unui punct din National Defense Authorization Act ce prevede limitari asupra impartasirii unor informatii cu privire la apararea antiracheta cu Rusia. "Avertizam ca orice incercare de a considera aceasta prevedere ca neobligatorie, asa cum ati afirmat in declaratia de semnare, ar putea avea repercusiuni serioase", scriu ei.

Scrisoarea a fost semnata de 43 de republicani. Cei patru senatori care nu s-au alaturat acestui demers sunt Scott Brown din Massachusetts, Lamar Alexander din Tennessee, Thad Cochran din Mississippi si Rand Paul din Kentucky.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.