Presedintele american a declarat ca securitatea lumii depinde de actiunile decise in cadrul summitului privind domeniul nuclear.

"Securitatea lumii depinde de actiunile pe care le vom hotari" aici, a declarat presedintele american in cadrul unui discurs in sesiunea plenara a acestui summit de doua zile consacrat securizarii materialelor nucleare cu scopul de a nu ajunge in mainile unor organizatii teroriste.

Obama a subliniat ca "multe au fost realizate" dupa precedentul - si unicul - summit care a avut loc la Washington in 2010.

"Acestea trebuie sa ne incurajeze si sa nu ne inspire satisfactie de sine.Acestea trebuie sa ne consolideze dorinta de a continua sa actionam asupra acestor probleme"
, a adaugat el. "Cred ca intelegem cu totii ca niciun stat nu poate actiona singur".

"Este indiscutabil ca amenintarea persista. Exista inca destui oameni rai ce cauta aceste materiale periculoase, unele dintre care raman vulnerabile in prea multe locuri", a mai spus seful statului american, potrivit MEDIAFAX.

Conform proiectului comunicatului final obtinut de AFP luni seara, summitul va face apel la o "cooperare puternica" internationala impotriva pericolelor "terorismului nuclear", "una dintre cele mai mari amenintari" la securitatea mondiala, in incheierea sa de marti seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.