Candidatul moderat, Mitt Romney, a castigat alegerile primare republicane de marti, din Illinois (nordul SUA).

Posturile de televiziune CNN si Fox News au anuntat ca Mitt Romney a castigat Illinois, al douazecelea stat sau teritoriu din cele 32 care si-au exprimat deja optiunea in cadrul cursei pentru investitura republicana la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Considerat favorit deja in urma cu cateva luni pentru a castiga investitura partidului sau, Mitt Romney, in pofida unei organizari foarte bune si mijloace financiare superioare rivalilor sai, nu a reusit sa castige net pana acum in fata ultraconservatorului Rick Santorum, principalul sau adversar, scrie MEDIAFAX.

Pentru a obtine nominalizarea in cadrul conventiei republicane programata la sfarsitul lunii august, in Tampa (Florida,sud-est), un candidat trebuie sa adune 1.144 de delegati desemnati pe rand in fiecare stat prin intermediul unor scrutine. Inainte de Illinois, Romney avea 516 delegati, Rick Santorum 236, Newt Gingrich 141 si Ron Paul 66, conform site-ului specializat RealClearPolitics. In Illinois s-au disputat marti 54 de delegati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.