Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat, la "Ziua Dezrobirii Romilor din Romania", ca Guvernul si Ambasada SUA sunt pregatite sa ajute romii romani sa ajunga la egalitatea deplina cu ceilalti.

"Nu exista egalitate deplina nici in prezent, atat in ceea ce ii priveste pe romii din Romania sau pe negrii din Statele Unite. Nu este suficienta eliminarea segregarii. Singura cale pentru a ajunge la egalitatea deplina este organizarea romilor in Romania si a negrilor in SUA in formatiuni politice care sa le ceara drepturile", a subliniat Gitenstein.

Parerea romanilor despre romi se imbunatateste

"Romania a emancipat sclavii cu un deceniu mai devreme fata de SUA, dar emanciparea este doar primul pas, adevarata libertate vine cu recunoasterea egalitatii tuturor oamenilor si cu mandria fata de originea proprie. Si in SUA incercam sa continuam acest proces, nu am atins inca adevarata egalitate in societatea americana", a subliniat Gitenstein, scrie MEDIAFAX.

Alianta Civica Democrata a Romilor din Romania (ACDR) a organizat, "Ziua Dezrobirii Romilor din Romania, unde a avut loc un vernisaj al expozitiei de pictura intitulata "Descatusare" si un recital de poezie in limba romani si in limba romana.

La eveniment au participat pe langa ambasadorul Statelor Unite din Bucuresti si ambasadorii Austriei si Cehiei si reprezentanti ai Italiei, Marii Britanii, Norvegiei si Comisiei Europene.

Citeste si
Romanii, din nou tinta ironiilor frantuzesti

Problema romilor din Franta, la ordinea zilei

Cuvintele "tigan" si "jidan", modificate in noul DEX


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.