Rusia vrea sa vada o stabilizare cat mai rapida a situatiei din Siria, pe baza unei puneri in aplicare urgente a reformelor democratice.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, l-a asigurat pe presedintele sirian arab, al-Assad, ca vrea sa puna punct violentelor si sa accepte extinderea misiunii Ligii Arabe in Siria pentru a vedea pacea instaurata in lumea araba.

Mesajul aliatilor guvernului de la Damasc a venit la cateva zile dupa ce Rusia si China au blocat adoptarea rezolutiei legate de Siria, impiedicand in acest fel tarile occidentale sa forteze eliminarea lui al-Assad de la putere.

"Fiecare lider al fiecarei tari trebuie sa fie constient de partea lui de responsabilitate. Tu esti constient de a ta. Este in interesul nostru ca poporul arab sa traiasca in pace si intelegere
", i-a spus Lavrov. El a continuat precizand ca presedintele sirian l-a asigurat ca este „complet dedicat sarcinii de a opri violentele indiferent de unde ar putea veni”, scrie HotNews.

Ministrul rus a mai relatat faptul ca al-Assad se va intalni zilele urmatoare cu o „comisie care pregateste proiectul noii constitutii”, urmand sa fie anuntata data pentru un „referendum cu privire la acest document important pentru Siria”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.