Pace pe Pamant? Inca nu... Afla ce razboaie poate aduce 2012.

Compania de aviatie din SUA, Aviation Week Defense Technology International, a publicat harta tuturor conflictelor care au loc si a celor care vor fi probabile in urmatoarea perioada, informeaza aviationweek.

Va fi anul 2012 tot atat de plin de evenimente neprevazute ca si 2011?

Orientul Mijlociu

Iranul, este de departe, punctul in care tensiunile cresc dintr-un moment in altul. Aici conflictul de mare proportii continua de ani de zile si pare sa nu se mai sfarseasca. Bombardamentele, dezvoltarea armamentului nuclear, pericolul de sabotaj si de atac aerian, depistarea spionilor, prinderea asasinilor si a teroristilor, toate aceste lucruri tin Libanul si Fasia Gaza in alerta zi de zi.

Asia de Sud si Centrala

Afganistanul se afla pe primul loc cand vine vorba de zone instabile. Interminabilele conflicte cu talibani sunt principalele motive care dau nastere tensiunilor, acestora alaturandu-se si divergentele strategice dintre chinezi si indieni, disputele teritoriale si rivalitatile nucleare dintre Pakistan si India, precum si neintelegerile cu islamicii si maorii.

Europa de Est

Conflictele etnice din Kosovo sunt ca o bomba cu ceas gata sa explodeze in orice moment. Rusia isi mentine disputele teritoriale, sustinand tensiunile din zonele vecine.

Africa

Schimbarile regimurilor din Egipt si Libia, au dat nastere conflictelor extrem de sangeroase, continuand sa se mentina in zona teritorilor tensionate si in perioada urmatoare, din cate se vede. Somalia este in topul zonelor de mare conflict, urmata de miscarile separatiste din Sudan si de disputele din Uganda.

Asia de Est si Oceania

Aceasta parte a globului se poate rezuma la un singur cuvant: Coreea. Schimbarea dictatorului din Nord ii face pe cei din Sud sa nu renunte la divergentele teritoriale. Pirateria din Stramtoarea Malacca este raportata ca fiind in scadere.

Americile

De la nord la sud, continentul american este strabatut de droguri si narco-terorism. In Columbia, problemele cu terorismul par sa nu se mai sfarseasca, desi conflictul cu Venezuela s-a mai calmat.

Citeste si:
Tariceanu: Am avut telefonul ascultat in 2012 si in 2014; au...
Tariceanu: Am avut telefonul...

Hackerii impreuna cu pirateria cibernetica par sa impanzeasca toata lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.