Ginerele regelui Spaniei, Inaki Urdangarin, a pus familia regala intr-o situatie stanjenitoare.

Judecatorul de instructie Jose Castro a decis sa renunte la secretul judiciar cu privire la componentele dosarului care vor fi transmise astfel celor doua parti, potrivit comunicatului tribunalului.

Aceasta decizie "nu modifica pozitia noastra. Noi respectam procedura judiciara asa cum a facut mereu in acest dosar. Nu avem niciun comentariu", a declarat un oficial al Casei Regale, informeaza MEDIAFAX.

Inaki Urdangarin, un fost jucator de handbal in varsta de 43 de ani, casatorit cu Infanta Cristina, cea mai tanara dintre fiicele regelui Juan Carlos si reginei Sofia, este citat intr-o ancheta pentru coruptie care implica Institutul Noos, o societate de mecenat pe care a prezidat-o intre 2004 si 2006.

Ancheta se refera in special la suma de 2,3 milioane de euro incasata de companie pentru organizarea Forumului Insulelor Baleare, un congres pe tema turismului si sportului organizat in 2005 si 2006. Diego Torres, asociat al lui Urdangarin in perioada respectiva, a fost deja inculpat in acest caz.

Somat de rege inca din 2006 sa renunte la presedintia Noos, ducele de Palma a acceptat in acelasi an un post la Telefonica, dupa care s-a mutat la Washington in 2009, unde a ramas impreuna cu familia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.