[UPDATE] Vladimir Putin cere instalarea de camere de filmat in toate sectiile de vot, pentru alegerile prezidentiale.

Premierul rus, Vladimir Putin, a ordonat joi instalarea de camere web de supraveghere in toate sectiile de vot din tara, care sa functioneze 24 de ore din 24, la alegerile prezidentiale la care el va fi candidat.

Aceste masuri sunt luate pentru a evita fraudele electorale, informeaza MEDIAFAX.

"Propun si cer Comisiei Electorale Centrale sa instaleze in toate sectiile de vot - avem peste 90.000 - camere care sa functioneze 24 de ore din 24", a declarat liderul rus, in cadrul unei emisiuni televizate de intrebari si raspunsuri.

Premierul a făcut această propunere ca răspuns la o întrebare privind denunţurile de fraudă electorală ale opoziţiei după alegerile din 4 decembrie, câştigate în condiţii "controversate" de partidul său, Rusia Unită, cu aproape 50 la sută din voturi.

Vladimir Putin a reamintit faptul că el a fost iniţiatorul unei idei similare, în vara lui 2010, în timpul incendiilor grave produse în Rusia. Atunci au fost montate camere ce transmiteau în direct reconstrucţia satelor distruse de incendii, demonstrând astfel că fondurile alocate erau folosite în mod corespunzător.

Scrutinul din 4 decembrie a declanşat o mişcare de protest fără precedent, de la venirea la putere a lui Putin, în 2000. Opoziţia a strâns astfel între 50.000 şi 80.000 de persoane, sâmbătă, pentru a cere anularea votului, şi prevede o nouă manifestare cu participare masivă, pe 24 decembrie.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au declarat, după scrutin, că au descoperit "indicaţii serioase de umplere a urnelor".

Citeste si:
Gheboasă a pornit de jos. Ce făcea pentru 84 de lei pe zi, pe...
Gheboasă a pornit de jos. Ce...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.