Politia pakistaneza a descoperit o scoala unde copiii erau tinuti in lanturi, infometati si pregatiti pentru atacuri armate.

Politia pakistaneza a salvat mai mult de 50 de copii, dintre care cel mai mic avea varsta de 7 ani, care au fost tinuti in conditii mai mult decat inumane, conform The Daily Star.

Acestia au fost batuti si tinuti prizonieri in lanturi la subsolul unei cladiri, unde se fla “celula torturii”. Ei participau teoretic la un seminar in orasul pakistanez Karachi.

Majoritatea copiilor erau adusi din orasul Peshwar si din zonele suburbane. Patru dintre administratorii scolii au fost arestati, in timp ce directorul a reusit sa fuga.

  • Conditii inumane

Copiii, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, s-au plans ca au fost obligati sa invete sa instaleze bombe si amenintati ca vor trebui sa comita atacuri sinucigase. Unii parinti au spus ca scoala respectiva ar fi o clinica de dezintoxicare pentru tinerii dependenti, in timp ce alti parinti au declarat ca si-au trimis copiii sa primeasca o educatie religoasa, relateaza The Nation. Nu se stie cu exactitate cum au ajuns copiii in acel loc.

Copiii erau tinuti in conditii mizere, cu putina apa si mancare, inghesuiti intr-o singura camera. Daca nu ascultau erau pusi in lanturi. Unul dintre ei a spus ca 10 copii au fost trimisi in Afganistan pentru a fi pregatiti de catre talibani pentru diverse atacuri.

Astfel de seminarii sau scoli sunt frecvente in Pakistan. De multe ori, sunt un pretext pentru “spalarea creierelor” de catre talibani a copiilor proviniti din familii sarace.

Citeste si: Pakistan: "Iisus Hristos", interzis in sms-uri

[VIDEO SOCANT] Un tanar a fost ucis fara mila in Pakistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.