Posesorii de telefoane mobile din Pakistan sunt obligati de guvern sa nu utilizeze o lista de 1600 de cuvinte in mesajele scrise.

Trei companii de telefonie mobila din Pakistan - Mobilink, Warid şi Telenor - au primit o nota in acest sens din partea Autoritatii de Telecomunicatii din Pakistan (PTA), au confirmat oficiali ai companiilor pentru CNN.

PTA solicita operatorilor de telefonie mobila punerea in aplicare a interdictiei, ceea ce ar insemna blocarea mesajelor text care contin cuvintele ofensatoare, in termen de sapte zile de la anunt, care a fost datat luni.

Cele mai multe dintre cuvintele interzise sunt explicite sexual sau obscene, au declarat oficialii PTA.

  • "Iisus", interzis pe langa o serie de cuvinte obscene

De exemplu, printre cuvintele vizate se afla "taxi" - adesea folosit pentru a desemna prostituate in Pakistan , "gaura", "limba", "homosexual", "actul sexual" si "prezervativ".

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, printre cuvintele banate se afla si cel de "Iisus Hristos" si "Satana". Aceasta decizie i-a scandalizat pe reprezentantii Bisericii. Astfel, un prelat al Conferintei Episcopale a declarat ca Biserica Catolica face presiuni asupra guvernului sa elimine de pe lista cuvintelor interzise numele lui Iisus Hristos.”Intelegem dorinta de a controla mintea tinerilor, prin interzicerea unor cuvinte obscene. Dar de ce sa fie inclus aici numele lui Hristos?”, a afirmat acesta, relateaza evz.ro.

In aviz, PTA a citat o lege care interzice transmiterea de mesaje indecente si obscene.

Luna trecuta, PTA a interzis mii de site-uri web care contin pornografie, iar anul trecut, in mai, a blocat pentru doua saptamani reteaua de socializare Facebook.

Pakistanezii cer "Moarte Facebook!"

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.