Jurnalistul american Edward Epstein, care a anchetat cazul Sofitel, s-a declarat convins ca "s-a dorit distrugerea" candidaturii lui Dominique Strauss-Kahn, dar a refuzat sa vorbeasca despre un "complot politic".

"Nu am spus ca a fost un complot politic, dar as spune ca unii au vrut sa gaseasca dovezi ale unui comportament neadecvat din partea sa pentru a-i distruge candidatura (la prezidentialele din Franta-n.r.) sau chiar postul la FMI", a declarat sambata jurnalistul.

Intr-o ancheta care va aparea in New York Review of Books, Epstein dezvaluie detalii inedite despre ceea ce s-a intamplat la 14 mai in hotelul Sofitel, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat ca a agresat sexual o camerista, Nafissatou Diallo, intr-un moment in care era considerat favorit pentru prezidentialele din 2012.

Jurnalistul afirma ca DSK a fost avertizat de o prietena, in cursul diminetii respective, ca telefonul sau mobil a fost probabil piratat. El adauga ca acest telefon a fost pierdut si nu a mai fost gasit niciodata. Potrivit jurnalistului, doi barbati de la Sofitel s-au bucurat in mod ostentativ de ceea ce i se intampla fostului ministru.

"Anumite persoane supravegheau ce facea DSK in timpul calatoriei sale la New York", a subliniat Epstein, conform MEDIAFAX.

El a afirmat ca procurorul din New York detine inregistrarile camerelor video de la hotel in care se pot vedea cei doi barbati felicitandu-se dupa ce au auzit marturia cameristei.

"Am vazut aceasta inregistrare video cu ochii mei. Am luat notite. Acest document a fost depus la dosar pentru ca scrie pe el «document protejat de tribunal»", a precizat acesta.

"O sursa apropiata grupului" Accor, proprietarul Sofitel, a declarat sambata pentru Le Figaro ca nici o urma a unei asemenea inregistrari nu a fost gasita.

"Nu numai ca aceasta inregistrare video exista, dar ea se afla in posesia procurorului", a reactionat Epstein, adaugand ca a inceput sa ancheteze cazul DSK in iulie-august.

Citeste si:
Cinci morți după tragedia de la Crevedia. Cine este a cincea...
Cinci morți după tragedia de...

Jurnalistul da asigurari ca ancheta sa se bazeaza pe surse din "politie, de la procuror, de la apropiati ai lui DSK", dar principala sa sursa o reprezinta "documentele", precum inregistrarile camerelor de supraveghere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.