Apropiatii lui Dominique Strauss-Kahn au revenit duminica asupra ipotezei complotului, evocand posibile "legaturi" politice in acest caz, chiar un "atentat" impotriva fostului director al FMI, eliberat pe propria raspundere dupa ce a fost arestat la domiciliu pentru agresiuni sexuale, relateaza AFP.

Deputatul socialist François Loncle a evocat ipoteza "legaturilor" intre grupul Accor - proprietarul francez al hotelul Sofitel din New York, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat ca a agresat sexual o camerista la 14 mai - si "probabil unele birouri franceze", inainte sau dupa acest caz.

"Nu este clar totul in comportamentul sefilor de la Sofitel si ai grupului Accor", a declarat el pentru postul de radio France Info. "Cred ca este ceva ce s-a intamplat intre Paris si New York".

El a explicat pentru AFP ca vrea raspunsuri clare la intrebari. "Caror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel? Directorului serviciilor de Informatii generale (serviciile de informatii interne)? La ce ora au telefonat ei in aceasta faimoasa noapte?".

Un alt apropiat al fostului director al FMI, Michele Sabban, a vorbit despre "un atentat politic" pentru postul de radio RCJ, transmite MEDIAFAX.

Vorbind despre "o manipulare", ea s-a intrebat despre rolul hotelului Sofitel, evocand si "comisariatul de politie din New York, care a fost decorat (...) cu Legiunea de onoare de Nicolas Sarkozy". Aceasta ar putea fi o aluzie la Ray Kelly, un oficial din cadrul politiei newyorkeze, decorat in septembrie 2006 cu cea mai importanta distinctie franceza de catre presedinte, care in perioada respectiva era ministru de Interne.

"Prefer sa vorbesc mai degraba de un complot", a declarat pentru BFM-TV deputatul Pierre Moscovici.

Grupul hotelier a negat "oficial", duminica, orice interventie a liderilor sai in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.