Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este suparat ca presa nu a relatat despre "succesul diplomatic" al vizitei sale la Kiev, cat si ca a fost prea putin interesata si de "vizita cruciala" a presedintelui Traian Basescu la Berlin.

"Am revenit de nici o ora de la Kiev. Dupa ani de iarna diplomatica, dezghetul. Primire la presedintele Ianukovici, la premierul Azarov, la presedintele Radei Supreme, Litvin, intrevedere bilaterala cu omologul Griscenko si o calda intalnire cu romanii din Ucraina. Intre Romania si uriasul sau vecin se poate reinfiripa o relatie normala", a scris Baconschi pe blogul sau.


"Pe televiziuni, nimic despre acest succes diplomatic. Prea putin si despre vizita cruciala a Presedintelui Basescu la Berlin, in acest moment grav de criza a Europei. Discutiile Presedintelui cu Angela Merkel, cancelarul tarii de care depinde in cel mai inalt grad salvarea euro sau evitarea dezastrului economic al intregului continent nu par sa intereseze presa romana", a mai afirmat ministrul de Externe.


El a explicat dezamagit ca nici intalnirea ministrilor de externe din statele riverane Dunarii, pe care a organizat-o luni impreuna cu vicecancelarul si ministrul de Externe austriac, Michael Spindelegger, nu a atras atentia presei, chiar daca Strategia UE pentru Regiunea Dunarii poate contribui decisiv la dezvoltarea Romaniei.


"E banal: lucrurile cu adevarat importante trec neobservate, in timp ce scandalul tine mereu prima pagina"
, a adaugat Baconschi.

"Pe langa investigatiile DNA, care arunca grave suspiciuni asupra unor membri importanti ai partidului din care fac parte, continua cu noi accente patetice comédia ai carei protagonisti sunt, intr-o incaierare demna de Arlecchino si Pantalone, liderii PSD. Aflu ca am scapat ca prin urechile acului ca unul dintre acestia sa completeze o cerere de aderare la miscarea crestin-democrata pe care o promovez. Fostul lider (acum aproape mazilit) al PSD se declara crestin-social (pe model bavarez, ma intreb?), nu crestin-democrat. Mare noroc", a mai spus ministrul.

Citeste si:
Un fost ministru de externe cere interzicerea reclamelor Pepsi
Un fost ministru de externe...

"Cu aceste ganduri, inchid televizorul si deschid Biblia la Ecclesiast", a conchis Teodor Baconschi la sfarsitul postarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.