Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi la Kiev ca Romania nu are pretentii teritoriale fata de Ucraina, relateaza Interfax Ucraina, citata de Kyiv Post, in editia electronica.

"Vreau sa ofer un raspuns clar la aceasta intrebare. Romania este un sustinator al principiului inviolabilitatii granitelor. Noi nu avem nicio pretentie fata de integritatea teritoriala a altor tari", a declarat el, raspunzand intrebarii unui reporter al agentiei Interfax Ucraina.

Baconschi se afla, de miercuri, intr-o vizita oficiala la Kiev, la invitatia omologului ucrainean Konstantin Griscenko.

Conform MAE roman, seful diplomatiei romane va fi primit de catre presedintele Viktor Ianukovici, premierul Mikola Azarov si va avea convorbiri cu presedintele Radei Supreme, Volodimir Litvin.

Cu prilejul vizitei, ministrul roman de Externe se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Ucraina.

Convorbirile vor aborda perspectivele cooperarii bilaterale si regionale, teme europene de interes comun, in special perspectiva europeana a Ucrainei, subiecte precum problematica de securitate, inclusiv cea energetica, precum si aspecte care tin de protectia minoritǎtilor nationale.

De asemenea, vor fi semnate Acordul de cooperare intre Ministerul Justitiei al Romaniei si Ministerul Justitiei al Ucrainei si Protocolul de colaborare dintre MAE al Romaniei si MAE al Ucrainei in domeniul integrarii europene.

Parlamentar ucrainean: Romania, complice nedeclarat la Holocaust

Alte probleme: Scutul antiracheta, criticat de Franta, Rusia si Ucraina

Ucraina, dispusa sa contribuie la un scut antiracheta "rusesc"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.