Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, dupa intalnirea cu Traian Basescu, ca Romania a confirmat ca vrea sa adere la euro in 2015, mentionand ca respecta acest lucru, stiind ce inseamna aplicarea unor reforme grele pentru populatie, seful statului afirmand ca Romania isi mentine obiectivul.

  • "Romania a confirmat ca vrea sa adere in 2015 la euro. Respect acest lucru, stiu ce inseamna sa se intreprinda reforme dificile pentru populatie. Doresc sa felicit Guvernul roman pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme", a spus Merkel, conform MEDIAFAX.

La randul sau, Traian Basescu a spus ca Romania nu renunta la obiectivul de aderare la euro in 2015.

"Ne mentinem obiectivul - si ii rog pe ziaristi sa nu zambeasca - de a intra in zona euro in 2015. Nu credem intr-o Europa fragmentata si in sansele noastre separate. Niciunul din statele UE, poate ar reusi Germania, dar in rest, probabil ca niciun stat al UE nu va reusi sa culeaga decat efectele globalizarii, daca Europa nu va fi unita in fata procesului de globalizare pentru a se afla la pupitrul de comanda", a declarat seful staului.

  • De asemenea, presedintele tarii a mai declarat ca Romania va intra intr-un proces de mare privatizare, enumerand in acest sens complexurile de la Turceni si Rovinari si Termocentrala Craiova, precum si CFR Marfa, scrie Antena3.

"Sigur ca este de interes major pentru noi o implicare a investitorilor germani intr-un spatiu majoritar in procesul de privatizare avand in vedere experienta si tehnologiile germane in utilizarea carbunelui, in industria energetica si, de asemenea, calitatea tehnologiei germane in domeniul feroviar. Ca urmare, ramane sa vedem daca putem fi si convingatori", a spus presedintele Basescu.

  • Legat de stadiul in care se afla "relatia" Romaniei cu FMI, presedintele a declarat ca tara noastra se afla intr-un acord de precautie cu Fondul Monetar International, ceea ce inseamna ca noi nu tragem bani, dar avem la dispozitie pentru o eventuala situatie de derapaj regional bani care nu sunt platibili in transe.

  • Germania este cel mai mare partener comercial al Romaniei. De asemenea, statul german este al treilea mare investitor in Romania.

Get Adobe Flash player


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.