Reteaua terorista al-Qaeda pare sa aiba o atitudine similara cu cea a SUA, avertizandu-l pe presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, sa inceteze raspandirea de zvonuri despre terorii ale conspiratiei in legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001, informeaza postul american ABC.

In cea mai recenta editie a revistei "Inspire", editata de al-Qaeda, "editorialistul" retelei teroriste considera "ridicola" teoria lui Ahmadinejad, conform careia atacurile din 11 septembrie au fost comise de autoritatile americane pentru a avea pretext sa intervina militar in Orientul Mijlociu.

"Regimul iranian afirma, prin intermediul presedintelui Ahmadinejad, ca nu crede ca al-Qaeda se afla in spatele atentatelor din 11 septembrie, ci Administratia SUA. Intrebam urmatorul lucru: de ce Iranul ar crede un lucru atat de ridicol, care sfideaza orice logica si dovada?", scrie revista "Inspire", transmite MEDIAFAX.

Desi Iranul a folosit prima data termenul "Marele Satan" cu referire la Statele Unite, autorul articolului considera ca Teheranul este in competitie cu al-Qaida in privinta atitudinilor antiamericane si ar fi "invidios" pentru atentatele de la 11 septembrie 2001.

"Pentru Iran, al-Qaida este un competitor in incercarea de cucerire a simpatiei musulmanilor. Al-Qaida a reusit ceea ce Iranul nu a putut face", scrie autorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.