Orasele americane ar trebui sa poata interzice moscheele, a apreciat duminica un candidat republican la alegerile primare in vederea prezidentialelor din 2012, Herman Cain, pentru care islamul nu este o "religie traditionala".

"Islamul este in acelasi timp o religie si un ansamblu de legi - sharia. Aceasta este diferenta de religiile noastre traditionale, al caror singur scop este religios", a explicat Herman Cainpentru postul de televiziune conservator Fox News. [De ce se roaga musulmanii de 5 ori pe zi?]

Intrebat despre posibilitatea ca orasele sa interzica moscheele, candidatul ultraconservator a raspuns: "Da, au dreptul sa faca acest lucru", transmite AFP.

Dar Herman Cain a insistat in a califica pozitia sa ca "nediscriminatorie".

Candidatul, foarte popular in randul miscarii Tea Party, evoca adeseori problema islamului de la candidatura la investitura republicana pentru 2012, pe care si-o disputa circa zece candidati, relateaza MEDIAFAX.

El se afla pe pozitia a cincea, cu 6 la suta din intentiile de vot, la alegerile primare republicane, potrivit ultimului sondaj Quinnipiac, realizat la inceputul lui iulie. [Presedintele iranian: "SUA l-a ucis pe ben Laden ca sa fie Obama reales"]

Herman Cain a declarat deja in acest an ca "multi musulmani nu sunt in totalitate loiali acestei tari sau Constitutiei. Multi incearca sa impuna sharia oamenilor din aceasta tara".

"Nu", el nu va nominaliza judecatori musulmani si nici nu va angaja musulmani pentru a lucra in administratia sa, i-a spus el unui blogger al Think Progress in martie.

Omul de afaceri de culoare in varsta de 65 de ani, fost director al lantului de pizzerii Godfather, a afirmat ca pozitia sa in privinta musulmanilor nu este in contradictie cu lupta afroamericanilor pentru egalitatea in drepturi care a marcat anii '60. [Obama vrea sa fie din nou presedinte]

"In cariera mea, nu am discriminat pe nimeni pentru religia sa, pentru sexul sau sau origine, indiferent care a fost aceasta. (...) Spun doar ca trebuie sa avertizez americanii deoarece teroristii incearca sa ne ucida. Prefer deci sa fiu prudent, mai degraba decat neglijent", a declarat el.

Citeste si: Americanii au introdus plata cu monede din aur

Obama vrea sa legalizeze 11 milioane de imigranti din SUA

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.