Statele Unite l-au detinut pe Osama ben Laden "o perioada de timp" dar au decis sa il ucida "din motive de politica interna", a afirmat duminica presedintele iranian Mahmous Ahmadinejad.

"Am informatii precise potrivit carora ben Laden a fost detinut de armata americana o perioada de timp (...) dupa care aceasta a decis sa il ucida", a declarat Ahmadinejad intr-un interviu acordat televiziunii iraniene, relateaza MEDIAFAX.

El nu a declarat care sunt sursele sale de informatie.

"L-au imbolnavit si, in timp ce era bolnav, l-au ucis", a adaugat presedintele iranian, acuzandu-l pe omologul sau american Barack Obama ca a luat aceasta decizie din motive electorale.

"Presedintele american a facut acest lucru din motive politice interne, in alti termeni (americanii) l-au ucis (pe ben Laden) pentru ca Obama sa fie reales"
, a afirmat el.

Ahmadinejad a acuzat Washingtonul ca "incearca in prezent sa il inlocuiasca pe (ben Laden) cu altcineva" la conducerea Al-Qaida.

Iranul, acuzat de Washington ca intretine legaturi cu Al-Qaida in pofida condamnarii terorismului, aminteste in mod periodic ca Statele Unite sunt cele care au ajutat si inarmat grupul lui ben Laden la inceputurile sale pentru a lupta impotriva trupelor de ocupatie sovietice in Afganistan.

Teheranul a reactionat oficial la anuntul mortii lui Osama ben Laden apreciind ca occidentalii nu mai au nicio justificare pentru prezenta militara din Afganista si Irak si ar trebui sa paraseasca regiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.