Se pare ca Obama vrea cu disperare sa castige alegerile din 2012! Dupa "operatiunea Geronimo", el a venit cu o noua propunere: reforma imigratiei.

„Operatiunea Geronimo” care s-a terminat cu moartea celui mai vanat terorist din lume, Osama ben Laden, i-a crescut considerabil popularitatea presedintelui SUA, acum Obama vine cu alta propunere: reforma imigratiei.

Intr-un discurs in El Paso, Texas, presedintele american a dat un impuls nou si ambitios acestei reforme, ca raspuns pentru opozitia republicana careia ii arata acest ajutor ca fiind imperativ pentru economia tarii, scrie El Mundo.

Insa presedintele nu a dat nicio data concreta, nici masuri, si a avertizat activistii proimigrationisti sa nu ia cu asalt Congresul pentru a adopta masuri alternative prin ordine executive.

Atunci, ce este atat de nou la anuntul sau? De ce acum? Obama a sprijinit deschiderea drumului catre legalizarea a mai mult de 11 milioane de imigranti ilegali, majoritatea hispanici, care traiesc in SUA. El sustine ca aceasta masura va fi benefica pentru economia SUA la nivel mondial.

Astfel, el considera ca se vor aduna bani la buget din taxele pe care imigrantii le vor plati, si va creste si forta de munca ieftina.

Acest anunt coincide cu decizia senatorilor democrati de a recupera proiectul „Dream Act”, proiectul prin care presedintele prevede o modalitate pentru legalizarea sederii tinerilor fara acte atata timp cat acestia urmeaza facultati sau intra in armata SUA.

Cu toate acestea, in ciuda bunelor intentii ale presedintelui, multi vad aceasta miscare ca o promisiune electorala, pentru ca proiectul este de mare importanta pentru populatia hispanica. In 2008, 67% din populatia hispanica a votat pentru Obama, si numai 31% au votat cu John McCain.

Chiar si asa, este foarte putin probabil ca proiectul sa se implementeze pana in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.