Ayman al-Zawahiri a fost numit lider al retelei teroriste al-Qaida, in locul lui Osama ben Laden. Gruparea terorista promite sa continue jihadul impotriva Statalor Unite si Israelului.

Osama ben Laden a fost ucis la inceputul lui mai de un comando american, in orasul pakistanez Abbottabad, scrie MEDIAFAX.

"Comandamentul general al al-Qaida anunta, in urma consultarilor, desemnarea seicului Ayman al-Zawahiri la conducerea organizatiei", potrivit textului semnat de comandamentul general si publicat pe site-uri islamiste.

Zawahiri era al doilea in ierarhia organizatiei teroriste si mana dreapta a lui ben Laden.


Al-Qaida va continua "jihadul impotriva apostatilor care agreseaza pamantul islamului, in frunte cu America cruciata si acolitul sau Israel", scrie comandamentul general al organizatiei teroriste, in comunicatul in care a anuntat desemnarea lui Ayman al-Zawahiri la conducerea retelei, in locul lui Osama ben Laden, ucis in mai.

Osama ben Laden a fost ucis la inceputul lui mai de un comando american, in orasul pakistanez Abbottabad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.