Ayman al-Zawahiri, al doilea in ierarhia al-Qaida, s-a angajat sa continue calea jihadului (razboiul sfant) impotriva Occidentului, trasata de Osama ben Laden, intr-un mesaj video postat online miercuri de grupul de informatii american SITE.

"Trebuie sa continuam pe calea jihadului pentru a expulza invadatorii de pe teritoriul islamului", a afirmat Zawahiri la adresa "natiunii islamice", intr-un elogiu funebru pentru fondatorul retelei al-Qaida, relateaza AFP.

Osama ben Laden a fost ucis la 2 mai, in Pakistan, de un comando al fortelor speciale americane.

Acesta este primul mesaj video al lui Zawahiri, care s-a exprimat avand alaturi o arma automata, inregistrat dupa moartea lui ben Laden.

Al-Qaida nu l-a desemnat inca pe succesorul lui ben Laden. Egipteanul Zawahiri este acum principalul lider al organizatiei si omul cel mai cautat din lume, transmite MEDIAFAX.

Aducandu-i un omagiu postum lui Osama ben Laden, "un pionier al jihadului impotriva comunistilor, apoi impotriva cruciatilor", el subliniaza ca fondatorul al-Qaida a "ingrozit America in timpul vietii, asa cum continua sa o ingrozeasca dupa moartea sa, pana in punctul in care (americanii) se tem sa aiba un mormant", aruncandu-i cadavrul in mare.

"Seicul Osama ben Laden va fi intotdeauna o sursa de frica si teama pentru Statele Unite si Israel, aliatii lor cruciati si agentii lor corupti", a precizat el, amintind predica lui ben Laden: occidentalii nu vor fi niciodata in siguranta atat timp cat nici noi nu o vom avea si nu vor pleca din teritoriile noastre".

  • Ayman al-Zawahiri le-a cerut "tuturor mujahedinilor din Afganistan, Pakistan, Irak, Somalia, Peninsula Arabica si Maghrebul islamic" sa isi "dubleze eforturile in jihadul impotriva cruciatilor si agentilor lor".

El i-a incurajat pe pakistanezi "sa se rascoale impotriva militarilor lor mercenari si liderilor politici corupti (...) care au transformat Pakistanul intr-o colonie americana".Salutand revoltele populare din Tunisia, Egipt, Libia, Siria si Yemen, el i-a asigurat pe tinerii protestatari din aceste tari de sprijinul al-Qaida.
Citeste si:
Oana Roman, acuzații dure la adresa Catincăi Roman. Ce i-a...
Oana Roman, acuzații dure la...

"Ducem alaturi de voi aceeasi lupta impotriva Statelor Unite si agentilor lor", a precizat el, in conditiile in care influenta retelei extremiste in primavara araba a fost marginala.

El i-a invitat de asemenea pe sirieni sa "continue lupta si jihadul impotriva regimului corupt si criminal" al presedintelui Bashar al-Assad.

Ayman al-Zawahiri i-a avertizat pe yemenitii care cer plecarea presedintelui Ali Abdallah Saleh cu privire la "manevrele politice" ale mediatorilor din Golf, care incearca sa impiedice revolutia. "Continuati-va sacrificiile si revolta pana la (...) stabilirea unui regim care va aplica sharia (legea islamica)", a afirmat el.

Citeste si: Al-Qaida, catre fratii din Occident: Apel la jihad

A fost desemnat noul lider Al-Qaida


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.