Reteaua al-Qaida le cere musulmanilor care traiesc in Occident sa participe la jihadul "in teritoriul inamic", a anuntat centrul american pentru urmarirea siteurilor islamiste SITE, referindu-se la o noua inregistrare a retelei teroriste, produsa dupa moartea lui Osama ben Laden.

Mesajul video, format din doua parti, are o durata de o ora si 40 de minute, iar printre cei care se adreseaza musulmanilor din Occident se numara si Ayman al-Zawahiri, unul dintre liderii retelei, dar si americanul Adam Gadahn, purtator de cuvant al organizatiei teroriste.

Musulmanii care traiesc in Occident "sunt perfect plasati pentru a juca un rol decisiv in jihadul impotriva sionistilor si a cruciatilor", afirma Gadahn
, conform transcrierii publicate de SITE.

In Statele Unite, musulmanii pot sa-si procure fara dificultate arme automate, fara a fi nevoiti sa prezinte acte de identitate, a spus el. "Este important sa slabim pasiunile razboinice ale dusmanilor nostri cei lasi, vizand personaje publice influente in media, guverne si economiile sioniste si cruciate", a declarat Gadahn, conform MEDIAFAX.

SITE precizeaza ca inregistrarea, intitulata "Nu sunteti responsabili decat pentru voi insiva", a fost produsa de As-Sahab, organizatia media a retelei al-Qaida.

Mesajul a fost publicat pe forumurile islamiste joi si prezinta in deschidere imagini ale lui Osama ben Laden alaturi de al-Zawahiri, in timp ce sustine un discurs in care critica ocupatia tarilor musulmane de catre state ocidentale.

SITE considera ca inregistrarea a fost produsa dupa moartea lui ben Laden - ucis la 2 mai intr-un raid american desfasurat in Pakistan -, deoarece imaginea acestuia este inconjurata de expresia "Allah sa aiba mila de el".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.