Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat ca liderul retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, a fost ucis. Moartea lui Osama ben Laden, confirmata de o analiza ADN.

UPDATE 2: O analiza ADN a confirmat moartea lui Osama ben Laden, a anuntat luni un oficial american de rang inalt, la o zi dupa un raid impotriva vilei din Pakistan in care se ascundea liderul al-Qaida, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Acest oficial, care se exprima sub acoperirea anonimatului, a confirmat ca ADN-ul prelevat de la una dintre persoanele ucise in timpul unui schimb de focuri duminica, intr-o vila situata la nord de Islamabad, corespunde celui al liderului terorist. ADN-ul a fost comparat cu ADN prelevat de la una din surorile lui ben Laden.

UPDATE 1: Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, a fost identificat cu ajutorul recunoasterii faciale si altor metode, a declarat un oficial american, citat de CNN, scrie MEDIAFAX.

Oficialul a declarat ca era clar pentru fortele de asalt ca acest cadavru se potriveste descrierii lui Osama ben Laden, dar au folosit "tehnica recunoasterii faciale, intre altele, pentru confirmarea identitatii" acestuia.

Un oficial din cadrul serviciilor de securitate a declarat ca au existat confirmari multiple ca acest cadavru este al lui ben Laden. El nu a putut preciza insa daca au fost efectuate teste ADN.

Presedintele american, Barack Obama a precizat, intr-o interventie transmisa in direct de televiziunile americane, ca a autorizat o operatiune impotriva liderului al-Qaida, in cursul careia nu au fost inregistrate victime in randurile fortelor americane, scrie MEDIAFAX.

"Astazi, pot anunta poporul american si intreaga lume ca Statele Unite au efectuat o operatiune in urma careia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida, teroristul care este responsabil pentru uciderea a mii de barbati, femei si copii nevinovati", a afirmat duminica Obama, potrivit Forbes.

Presedintele american a precizat ca operatiunea militara americana a avut loc in Pakistan.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Obama a afirmat ca a fost informat, in august, ca SUA au o posibila pista catre ben Laden, constand in informatii privind o posibila ascunzatoare a acestuia, situata in Pakistan. Presedintele american a adaugat ca, saptamana trecuta, a decis ca informatiile permit declansarea unei operatiuni.

"Astazi, la ordinele mele, Statele Unite au lansat o operatiune" care a vizat ascunzatoarea, a spus el.

Potrivit Wall-Stree.ro, Ben Laden, in varsta de 54 de ani, a fost omorat alaturi de mai multi membri ai familiei

Ben Laden a fost ucis intr-un schimb de focuri, iar fortele americane au preluat trupul neinsufletit, a adaugat Obama.

Fostul presedinte al SUA, George W. Bush, care a jurat, fara succes insa, sa-l aduca pe ben Laden in fata justiei "mort sau viu", a declarat ca operatiunea este un "succes" dupa ce Obama l-a sunat ca sa-i dea vestea, relateaza Reuters.

Citeste si:
CIA a publicat jurnalul lui Bin Laden
CIA a publicat jurnalul lui...

Sute de persoane s-au adunat, duminica seara, in fata Casei Albe, cantand imnul national, dupa aflarea primelor informatii privind uciderea liderului retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, transmite CNN.

Manifestantii scandeaza "SUA! SUA!" si "Hey, hey, goodbye!", referindu-se la ben Laden.

Citeste si: Ben Laden, capturat si ucis in Afganistan?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.